spot_l

TONEELKRING SALVATOR
WIEZE
wapen
  nieuwsOnze huidige activiteiten...Productie december 2013
OPGELET : DOOR ONGEVAL IS DE VOORSTELLING VAN 7 DECEMBER AFGELAST !!!

In december 2013 speelt toneel Salvator

MEDEA

Speeldata : 3 opvoeringen : vrijdag 13, zaterdag 14 en maandag 16 december 2013
       
Lokatie: zaal New Gildenhuis
       
affiche


Medea
       
        
       
Speeldata : 3 opvoeringen :
vrijdag 13, zaterdag 14 en maandag 16 december 2013
       
        Lokatie: zaal New Gildenhuis
       
        Auteur: Euripides / Klaas Tindemans / Marleen Vermeir

        
        Regie:  Marleen Vermeir

       
Medea wordt gespeeld door Jerôme Markey, Emile d’Haese, Annemie Bruggemans, Marleen Vermeir, Claire Moortgat, Kathleen Cami, Julienne Van Hove, Adi De Cock, Tom Van Baeveghem, Filip Van Ransbeke, Jef Vermoesen en Didier Bosman.
 

Aan het hof van koning Kreoon verstoot Jason zijn vrouw Medea, met wie hij al twee kinderen heeft, voor een opportunistisch huwelijk met de dochter van de regerende koning. Voor Medea stort de wereld in. Haar overvalt de verschrikkelijke eenzaamheid van een immigrante in een vreemde cultuur. Zij kan niet terug naar haar eigen thuis én de verbanning naar een ander land, samen met haar kinderen, doet haar haar verstand verliezen. Langzamerhand rijpt in haar het plan om zich op haar man te wreken. Ze vermoordt de nieuwe bruid, haar vader en tenslotte ook haar eigen kinderen. Hierdoor begaat ze de grootste wreedheid tegenover zichzelf, maar zo denkt ze Jason het hardst te treffen.
In dit toneelstuk wordt de nadruk gelegd op de gekrenkte trots van de vrouw – Medea- die door haar echtgenoot schandelijk bedrogen is. Onaanvaardbaar is echter dat zij, op het moment dat ze de moord op haar twee kinderen beraamt, zichzelf in veiligheid brengt door asiel af te dwingen bij een toevallige passant, de Atheense koning Aegeus.
Dit lijkt alleen aanvaardbaar als zij het diepste moederleed dat zij zichzelf op extreme manier berokkent, niet wil laten eindigen met haar eigen dood, maar op vrijwillige wijze de zelfkwelling de rest van haar leven wil meedragen.webmaster@toneelsalvator.be
c by BODICOM